Loading Events
This event has passed.
Welkom bij deze weekendworkshop met elementen uit clownerie, dramatherapie, sjamanisme en Movement Medicine (dynamische dansmeditatie).
Begeleid door Movement Medicine lesgever Ben Yeger.
-Hoeveel tijd breng jij door in een toestand van verwondering en verbazing?
-Wat staat jou in de weg om nieuwsgierig en gefascineerd te zijn?
-Hoe kan je ontspannen in gewoon jezelf zijn?
Movement Medicine werkt met centrale archetypische karakters: o.a. de Dansende Krijger, de Wijze Oudere en de Dansende Clown. Deze dienen als medicijn voor de dramadriehoek van de Redder, de Dader en het Slachtoffer.
In deze workshop word je uitgenodigd om een stap te zetten in de schoenen van de Dansende Clown, om manieren te verkennen om je nieuwsgierigheid, nederigheid, lichtheid en ruimtelijkheid terug te vinden. Om je te herinneren hoe het is om verbonden te zijn en vrede te hebben met jezelf en de wereld om je heen.
Wanneer we ons aan polariserende meningen en vaste standpunten hechten en onszelf te serieus nemen, kunnen we de simpele dingen in het leven uit het oog verliezen. De dansende clown kan ons helpen deze neiging te ontwarren. Dit archetype onderzoeken kan ons helpen om te oefenen in het niet gehecht zijn aan absoluut gelijk of ongelijk, om het goede in het leven te zien en een gevoel van oneindige mogelijkheden en weidsheid te vinden.
Deze workshop belooft verrassend onthullend te zijn en vleugen sjamanistische zottigheid te bevatten. We zullen waarschijnlijk ook veel lachen en plezier hebben.
Ben Yeger is dramatherapeut en heeft veel ervaring met het begeleiden van groepsprocessen. Sinds 2000 is hij opgeleid door Ya’Acov and Susannah Darling Khan als Movement Medicine lesgever. Ben is de directeur van Moving Conflicts, movingconflicts.org en de UK vertegenwoordiger van Combatants for Peace, cfpeace.com. Ben doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de duizenden vormen en kleuren van conflict. Van 1983 tot ’86 diende hij in het Israëlische leger.
Data workshop: 16 en 17 oktober
Tijden: 11-18u
Prijs: 160 euro
Locatie: Clarissazaal, Begijnhof Diest
Zie voor praktische info: www.re-ligare.be

 770 total views,  13 views today

Share This Story, Choose Your Platform!