Loading Events
This event has passed.
Welkom bij deze vaste groep, waarin we maandelijks zullen dansen, beginnend op 17/9, 22/10, 19/11 en 17/12.
Max.16 plaatsen beschikbaar.
Deze lessenreeks is een introductie van de fundamentele oefeningen van Movement Medicine. Een gelegenheid om Movement Medicine te leren kennen als het nieuw voor je is, ofwel dieper in de oefeningen te duiken als je het al kent.
Elke sessie leren en onderzoeken we nieuwe oefeningen, zoals; Awakening the Dancer, Mesa practice (internal & external awareness), Yin and Yang, the Elements, Freedom and repetition.)
De groep is voor iedereen die zijn liefde voor de dans wil verdiepen met ondersteuning van andere vaste dansers. Op deze manier voelen we ons meer vertrouwd, wat meer vrijheid van expressie geeft en om van elkaar te leren.
Movement Medicine verweeft het plezier van vrije dans met aandacht voor mindfulness, therapeutisch begrip, en de intelligentie van sjamanistische oefeningen. Het is een trauma-geïnformeerde dans die ons ondersteunt om onze menselijkheid met mededogen, creativiteit en nieuwsgierigheid te verkennen. Dans is een zeer efficiënte manier om onze ervaringen en onze emoties te verwerken en onszelf beter te leren kennen.
Deze groep wordt begeleid door Rosie Perks (UK) via zoom. Wij dansen samen in de zaal.
Rosie is een professionele mentor voor de School of Movement Medicine en heeft vanaf het begin nauw samengewerkt met de school. Als een van de eerste lichting geschoolde docenten heeft ze haar werk ontwikkeld op de ‘pionering edge’ van deze danspraktijk. Haar relatie met dans als ‘resource’ voor het leven, begon in 1990 en haar lessen zijn diepgaand geïnformeerd door haar jarenlange persoonlijke praktijk, een diep begrip van onze gedeelde menselijkheid en haar aanvullende training in proceswerk. Rosie moedigt zachtjes je opkomende stem aan als extra ondersteuning voor het lichaam in beweging. Ze biedt een dansruimte die veilig en vakkundig wordt begeleid. Voor meer info zie ook: www.dance-scapes.com
Bijdrage: 85 euro
Inschrijven via info@re-ligare.be
Meebrengen: duurzaam flesje water, gemakkelijke kleding.

 936 total views,  5 views today

Share This Story, Choose Your Platform!