Embody the Dancer, Movement Medicine dansreeks

Home/Facebook Events/Embody the Dancer, Movement Medicine dansreeks
Loading Events
Welkom bij deze najaars reeks met een vaste groep, waarin we maandelijks op vrijdagavond dansen, beginnend op 16/9, dan 14/10, 18/11 en 16/12, van 19u30 tot 21u30.
In deze reeks ervaren we een aantal basisoefeningen van Movement Medicine, ondersteund door een dynamisch en inspirerend muzieklandschap.
Door de oefeningen kun je meer in contact komen met je volledige potentieel, zodat je dit kunt inzetten in je werk, je relaties en de wereld om je heen en je je leven ten volle kan leven.
Het fijne van een vaste groep is, dat je je sneller vertrouwd voelt, waardoor je meer vrijheid van expressie ervaart, er meer openheid is om van elkaar te leren en je meer mogelijkheden hebt om je danservaring te verdiepen.
Wat is Movement Medicine?
Een ‘body-based spiritual practice’.
Het combineert de dynamische vrijheid van dans en inspirerende muziek, met oefeningen, waarin o.a. kennis uit de systemische-, gestalt-, trauma therapie en sjamanisme verweven zit.
Het is een creatie van Susannah en Ya’Acov Darling Khan, die na 18 jaar 5 ritmes gedoceerd te hebben, in 2007 hun eigen school in Engeland zijn begonnen. Zie ook www.schoolofmovementmedicine.com
Mocht een van de bovenstaande data niet lukken, dan ben je welkom om tussendoor of later dit jaar, een open les mee te doen.
Er wordt elke 2e en 4e zondagnamiddag gedanst en in de tussenliggende weken op de vrijdagavond.
De groep wordt begeleid door Angela Boeringa, Movement Medicine teacher in training. Haar relatie met dans begon in 2009 en is een grote passie: “Dansen geeft mij ademruimte, vrijheid van expressie en connectie met mijn lichaam. Er is een enorm potentieel om mezelf te leren kennen via de dans en daarmee de kwaliteit van mijn dagelijks leven te vergroten. De dans ondersteunt mij in het helen van mijn innerlijk leven en daarmee verandert ook mijn ‘uiterlijk leven’.”
Bijdrage: 70 euro
Inschrijven via: info@re-ligare.be
Max. 20 plaatsen beschikbaar.
Adres: Clarissazaal, Infirmeriestraat z/n, 3290, Diest.
De ingang van de zaal is tegenover de achterkant van de kerk in het Begijnhof.
Parkeerplaatsen: aan de ring, tegenover het terras van Gasthof 1618 (daar kun je het brugje over om in 3 minuten erlangs naar de Clarissazaal te wandelen). Of aan het gemeentelijk zwembad.
Naast vaste groepen, zijn er wekelijkse open lessen Movement Medicine en ook dansavonden zonder instructie, waarin je het medicijn van je eigen dans kunt volgen. Voor meer informatie en de dansagenda, zie: www.re-ligare.be

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top