Loading Events
Deze dag wordt georganiseerd door Ecstatic Dance Breda en Yoga Studio Origa. Re-Light My Fire is een mini-retreat voor slechts ca. 20 deelnemers.
We verwelkomen je graag op een mooi gelegen en inspirerende plek aan de rand van een klein water, waar je jezelf onmiddellijk kan verbinden met de natuur. Precies op de grens van België en Nederland. Samen met een exclusieve kleine groep deelnemers voor transformerende dag met Authentic Movement, meditatie, live muziek, Despacho Ceremonie en Ecstatic Dance.
Wat zijn jouw verlangens, wat is nou écht je passie? Wat houdt je tegen?
Open je hart en toon het in alle kwetsbaarheid en breng het in beweging.
Het vergt soms moed je hart te openen en het vuur aan te wakkeren. Doe het deze dag in speelsheid, bezinning en in een prachtige veilige omgeving. Maak deze ontdekkingsreis met ons en gun jezelf de beloning die het zal brengen.
Geef deze dag brandstof aan je vuur, laat het oplaaien en voel je hart (weer) kloppen. Spreek je uit naar het universum: “Re-Light My Fire!” en wow “I feel fully ALIVE”.
Dat gun je jezelf, toch? Uitgebreide info en deelnameformulier op www.ecstaticwoods.nl
Deze Ecstatic Woods is een mini-retraite om dieper te zakken in je eigen innerlijk weten. Om samen dieper te zakken in vertrouwen, in de heelheid in jezelf. Juist in deze tijd mogen we leren onzekerheid te omarmen en onze koers te bepalen vanuit ons innerlijk kompas. We kunnen de waarheid alleen (h)erkennen wanneer we luisteren naar de stem van ons hart. Hierin nodigen we je uit om mee naar binnen te gaan, om je te her-inneren wie jij bent.
* Programma *
13:00 Inloop en ontvangst
13:30 Workshop Authentic Movement door Janneke Bexkens
Janneke neemt je mee op een reis in je eigen natuurlijke beweging, geïnspireerd door je innerlijke vuur, je intuïtie en je verlangens. Hoe beweegt dit in jou, voel jij je vurige creativiteit, jouw speelse passie en kracht? Authentic Movement is een meditatieve dans waarin je mooie reflecties ontvangt van jezelf en de ander. Je duikt in een diepere connectie met jouw eigen flow, jouw eigen beweging die je te volgen hebt. Vanuit deze beweging bekrachten we onszelf en elkaar, laat je vuurtje maar branden en vlammen, precies zoals jij dat wilt.
15:10 Korte pauze. Geniet van de natuur om je heen, verbind je met anderen of zonder je juist even af om tot inzichten en/of rust te komen.
15:30 Actieve Meditatie met Olga
16:30 Langere pauze voorafgaande aan de dansreis waarin je de nieuw verkregen inzichten kan integreren en je expressie kan geven aan alles wat in jou bevoeld wordt, serveren we je fruit en gezonde “snacks”
17:30 Ecstatic Dance & Despacho Ceremonie met Devabhoga en Dhyan Kavita (Live).
Tijdens dansreis heb je de kans om je de nieuw verkregen inzichten te integreren en persoonlijk expressie te geven aan alles wat in jou bevoeld wordt, door beweging of juist verstilling. Dhyan opent de dansreis met live muziek en begeleidt de Despacho Ceremonie .
19:40 Afsluiting van de Despacho, gevolgd door live muziek van Dhyan Kavita bij het vuur. (Afhankelijk van de weersomstandigheden.)
20:10 Met veel liefde wuiven wij je uit.
Opmerking: We gaan ons niet door de dag haasten. Als de groep behoefte toont aan meer letterlijke of spirituele “lucht” dan houden we daar rekening mee. Dus het kan zijn dat we een half uurtje uitlopen.
* Locatie *
In één woord MAGISCH. De locatie van deze dag bevindt zich letterlijk op de grens van Nederland en België. Deze grens zal je ook in spirituele zin vandaag een aantal maal passeren. Even buiten het dorp Schijf. Op ca. 20 km van Breda en ca. 10 km van Roosendaal. Bij deelname sturen we je een uitgebreide routebeschrijving. Voor een sfeer impressie ga je naar http://www.ecstaticwoods.nl
* Bijdrage € 89,00 *
Ga naar het deelnameformulier op: https://ecstaticwoods.wordpress.com/contact/
Wacht niet té lang, voorgaande jaren was Ecstatic Woods steeds uitverkocht. Ook die van 24 juli en 28 augustus 2021 waren in no time vol.
* Olga Naalden *
Olga is je gids gedurende het grootste deel van de dag. Olga heeft veel ervaring op de spirituele pad , zij is al jaren een geïnspireerd en professioneel yoga leraar. Olga geeft daarnaast dansworkshops (waaronder Yoga Shakti Dans speciaal voor vrouwen), was choreograaf en verdiept zich in metafysica. Bij een ontmoeting met Olga valt onmiddellijk op hoe zuiver de energie is die van haar uitgaat. Haar levenshouding, innerlijke harmonie en onuitputtelijke creativiteit zorgen voor krachtige, positieve lichtvibraties. Een kwaliteit die zij graag deelt met de wereld. Waarmee zij ons helpt onze eigen krachtige lichtvibraties te ontdekken, accepteren en in te nemen. Olga nodigt je uit vandaag volledig aanwezig te zijn in jouw hoogste en ruimste vorm. De fantastische locatie waar we deze dag te gast zijn is haar zomerstudio, Yoga Origa. http://www.yogaoriga.nl
* Janneke Bexkens *
“Dansen is leven.”
Janneke is gecertificeerd master dans en bewegingstherapeut, danser en sociaal pedagogisch hulpverlener. Al deze kwaliteiten komen bij elkaar in mijn werkwijze, waarin eigenheid, empowerment en speelsheid en doortastendheid de leidraad is. Als danscoach ligt haar expertise in het lichaamsgericht en dansant werken met volwassenen met persoonlijke ontwikkelingsthema’s, maar ook stress en burn-outklachten, trauma en solk klachten.
Vanuit haar ervaring als danser neemt ze je mee in persoonlijke en maatschappelijke thema’s met multidisciplinaire en community art & performance. Ik werk veelal vanuit authentic movement, dans- en contactimprovisatie, afro -Latin jazz en salsa. Meer over Janneke: https://www.jannekebexkens.com/
* Dhyan Kavita *
Singer-songwriter en muzikant vanuit het hart, een pure levensexpressionist. In diepe verbinding met zichzelf stromen haar composities uit haar hart, de geboorteplaats van haar muziek.
~When I sound, love shines through ~
Door gebruik te maken van haar stem en een verscheidenheid aan instrumenten, geeft ze adem aan het geluid van gratie. Volgens velen is haar gave niet om te houden, maar om te delen. Laat je hart raken door dit delen van licht en liefde.
~~~ Dhyan = meditatie Kavita = gedicht ~ zij die erkent dat de grootste poëzie constante meditatie op God is ~ Elke uitdrukking van het leven, op welke manier dan ook, is meditatie. Door deze uitdrukking verbinden we ons. Voor onszelf en voor elkaar, die niet los staat van de een of de ander.
Niet enkel piano is het instrument van Dhyan. De afgelopen jaren zijn er veel andere instrumenten in haar handen gekomen en die kan ze vanaf het begin intuïtief bespelen. Zonder muzikale opleiding kan ze nauwelijks noten lezen, nee, gewoon door te verbinden en te voelen. Ze speelt bodhran, harmonium, tanpura, nada tarangini, handpan, kora, calabas en gitaar. Lees het volledige verhaal op www.dhyankavita.nl
*Devabhoga*
Devabhoga mag je vrij vertalen als Pleasure of the Gods of als Heavenly Joy. Dat is ook precies wat hij in zijn dansreizen nastreeft. Devabhoga ademt Ecstatic Dance in en uit. Als oprichter en facilitator van Ecstatic Dance Breda weet hij als geen ander wat een Ecstatic nodig heeft en kruipt hij zo nu en dan (vooral op de zondagochtend) in de rol van dj. Voorproefje: https://www.mixcloud.com/EcstaticDanceBreda/
Deze dag brengt Devabhoga een een gevarieerde set die prima is om je intentie in dans om te zetten. Muziek waarbij je misschien helemaal los gaat n, maar ook om in reflectie, een momentje je benen over de rand van de dansvloer te leggen en je te verbinden met de natuur. Hoor je een vis – ja dat gebeurt daar – dan is het tijd om weer in je dans te treden.
Deze dag wordt georganiseerd door Ecstatic Dance Breda www.ectaticdancebreda.nl en Yoga Studio Origa https://www.yogaoriga.nl
Ecstatic Woods and Devabhoga are kindly supported by Shango Records from Thessaloniki, Greece.
https://www.beatport.com/label/shango-records/49073
De originele Ecstatic Dance Breda . Geïnspireerd door en met vriendelijke toestemming van de Ecstatic Dance Community Foundation, San Francisco: http://ecstaticdance.org

 3,716 total views,  36 views today

Share This Story, Choose Your Platform!