A New Dawn – A Live Ecstatic Dance Experience with Henk van Glabbeek

Home/Facebook Events/A New Dawn – A Live Ecstatic Dance Experience with Henk van Glabbeek
Loading Events
Deze – Live Ecstatic Dance Experience – is een wat langere avond met een werkelijk diepere beleving. Een Ecstatic Dance Breda Special met een bijzondere touch.
A New Dawn …. Een veelbelovend begin van het nieuwe Ecstatic jaar, met al direct een live special waarin Henk van Glabbeek nieuwe eigen nummers brengt, bestaand werk van een sausje voorziet en verder zijn intuïtie laat leiden door wat op de dansvloer gebeurt.
Henk van Glabbeek alias ★ One World Jam, Contemporary World Music For Conscious Dance and Healing ★ vult de gehele avond met live muziek. Zijn scala aan instrumenten loopt uiteen van de kleinste akoestische fluit tot synthesizer en electro beats.
Vanzelfsprekend komt muziek van zijn album “Full of Beauty” dat in feite één grote Ecstatic Dance soundtrack is, aan bod. Zij het met een eigen remix hier en daar, want Henk zoekt altijd naar vernieuwing.
Daar doorheen geweven, improvisaties die de dansers de wave ultiem laten beleven.
Het is al de 5e keer !!!!! dat we Henk LIVE onze dansreis vorm laten geven en als je komt deze avond is het niet moeilijk raden waarom.
(Regel op tijd je ticket ;-))
Een wordt een magische mystieke reis naar het Hart. We starten met een inleidende ceremonie waarbij Henk de dansers voorbereidt op een diepe reis in dans en muziek. De Ecstatic Dance Wave die hij creëert bevat muziek momenten waarin de dansers de mogelijkheid krijgen om alles wat innerlijk geraakt mag worden te integreren. Zijn tracks zijn zo gelaagd dat de dansers contact kunnen maken met alle elementen aarde, water, vuur, lucht en licht.
De Live Ecstatic Dance set van twee uur brengt “The best from both worlds”. Prachtige soundscapes opgevolgd met swingende (elektronische) beats waarop live de magische klanken klinken van de vele wereld instrumenten en intuïtieve zang.
Aansluitend de soundhealing met een Heartbeat Meditation. Met gebruik van diepe elektronische soundscapes en instrumenten uit oude spirituele wereld tradities.
Kortom een prachtige diepe Ecstatic Dance Experience met 100 % originele muziek van intense helende soundscapes, beats, intuïtieve zang en authentieke wereld instrumenten.
★ Henk van Glabbeek ★
Multi-instrumentalist van de Tribal Dance Orchestra en de Soulgate Collective waarmee hij jaren de livemuziek verzorgde op Ecstatic Dance events door het hele land. Onder andere in Utrecht, Club Lite, 4 x Lowlands met de Yoga Tribe, 2 x Open Up festival, Healing festival, Ruigoord, Hieros Gamos, De Gewijde Reis en vele andere events. Daarnaast heeft hij The Chakra Journey ontwikkeld. Een workshop op muziek waarmee hij de deelnemers meeneemt via chakra oefeningen in de dans en uiteindelijk in de Heartbeat Meditation ondersteunt door live soundhealing muziek.
Via zijn ontmoetingen met muzikanten van de One World Jam stichting zijn er instrumenten uit oude mystieke tradities van over de hele wereld in zijn leven gekomen. De snaarinstrumenten die hij live bespeelt zijn de Perzische Tar, Setar, Shourangiz, de Oed uit het Midden-Oosten, Chinese Guzheng harp en de Indiase Sitar, Turkse saz etc. Tevens bespeelt hij windinstrumenten zoals de Perzische Ney, Chinese rootend Xiao flute, Japanse Shakuhachi, Indiase Bansuri, Armeense Duduk, kaval, Native flute etc.
Hij weet op een unieke wijze deze authentieke instrumenten te combineren met moderne elektronische soundscapes en intense beats. Zo neemt hij luisteraars en dansers mee op een mystieke muzikale reis naar het hart.
★ Programma ★
19:15 Zaal open
19:30 Korte Chakra workshop als openingsceremonie
20:00 Live Ecstatic Dance
22:00 Soundhealing & Heartbeat Meditation
22:30 Sluitingscirkel
22:45 Rustig de zaal verlaten en met een fijn gevoel naar huis
★ Bijdrage ★
Early Bird:
Regular ticket:
€ 28,50 + 0,79 servicekosten
Duo-ticket (2 personen):
€ 49,50 + 0,79 servicekosten (beperkt beschikbaar)
Tickets zijn non-refundable en niet verplaatsbaar.
★ Locatie ★
Libre Dance & More aan de rand van het centrum van Breda (Gieterijstraat 8a 4814 DA Breda), op loopafstand van het station biedt haar gastvrijheid aan dans, kunst (en evenementen). Een fijne licht verende dansvloer, AIRCO / goede ventilatie, sfeerverlichting én een geweldige geluidsinstallatie, staan borg voor mooie Ecstatic. http://libredanceandmore.nl/
★ Ecstatic Dance GUIDELINES ★
1. Niet praten op de dansvloer, communiceer in je dans
2. Je danst op blote voeten
3. Dans zoals jij dat wil
4. Respecteer ieders ruimte om te dansen
★ ECSTATIC DANCE ★ is een veilige plek zonder alcohol of drugs. Mobieltjes uit. Filmen of fotograferen is niet toegestaan. Ecstatic Dance is geen jachtterrein
Samen creëren we een veilige sfeer waarin iedereen vrij is om zijn en haar dans te dansen. Maak plezier, kom tot jezelf, ga uit je bol, ben trouw aan jezelf, verken je grenzen en dans puur zoals jij dat wil. Dans alleen of maak verbinding met anderen. Laat de muziek je meevoeren op een betoverende reis, jouw eigen dansreis.
Dans alsof niemand kijkt ….
Het is als een meditatie én workout ineen. Maar bovenal zal het je een overweldigend heerlijk en verdiepend gevoel brengen …. Ecstatic!
Vragen? Mail naar info@ecstaticdancebreda.nl
www.facebook.com/ecstaticdancebreda
www.ecstaticdancebreda.nl
Ecstatic Dance Breda (originele) is een vereniging zonder winstoogmerk

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top